21 februarie 2020

Bugetul propus de un primar PSD în Capitală a trecut cu votul unei consiliere USR. Devoalată de PNL, USR vrea excluderea ei din partid

Otilia Serescu

Vicepreşedintele USR, Claudiu Năsui, a anunţat, vineri, că va cere retragerea sprijinului politic şi excluderea din USR a consilierei Isabela Boţogan, care a votat pentru adoptarea bugetului pentru anul 2020, propus de primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu (PSD). Fostul consilier general Ciprian Ciucu (PNL) a fost cel care a dezvaluit ca bugetul Sectorului 6, administrat de primarul PSD Gabriel Mutu, a trecut la vot, vineri, cu ajutorul unui consilier membru al USR, vot care a făcut diferenţa. În consecinţă, presedintele USR Bucuresti, Claudiu Nasui, a anuntat ca respectivul consilier va fi dat afara.

Sursă foto: Mediafax

„USR are 0 toleranţă faţă de vechile blaturi din clasă politică. Votul consilierei noastre de la Sectorul 6 ne-a luat prin surprindere. Nu este primul caz de buget controversat care trece zilele acestea, dar este prima dată când este cu un vot de la USR. Zilele trecute acelaşi lucru s-a întâmplat în consiliul general al capitalei şi la sectorul 1, dar acolo fuseseră cumpăraţi consilieri PNL. Am vorbit acum cu candidatul nostru pentru primăria sector 6, Alexandru Gâdiuţă, care a fost prezent la şedinţă şi care a fost şocat de ce s-a întâmplat”, a scris, vineri, Claudiu Năsui, pe pagina sa de Facebook.

El afirmă că votul consilierei Isabela Boţogan este „o mare dezamăgire”.

„Trebuie să ne asumăm greşeala de a fi susţinut-o în 2016 şi să acţionăm în consecinţă. De aceea voi propune retragerea sprijinului politic şi excluderea din USR a consilierei la următoarea şedinţă a Biroului municipal Bucureşti. Consiliera USR va fi exclusă din USR şi nu va mai beneficia vreodată de sprijinul politic al USR. Avem 0 toleranţă la blaturi şi la vechile metehne din clasa politică”, mai scris sursa menţionată.

Astfel de defecţiuni la vot au avut loc şi la votul pe bugetele Primariei Capitalei si Sectorului 1, ambele conduse de primari PSD, au trecut cu ajutorul voturilor date de cate doi consilieri PNL, starnind atacuri foarte dure din partea USR.

"Bugetul Primariei Sectorului 6 a trecut cu votul unui consilier USR. Acel vot a facut diferenta. Cum era aia cu aceeasi mizerie? Facts: PNL ii da afara pe blatisti si de la PMB si de la Sectoare. Astept reactia USR Sector 6, nu este pentru prima data", a scris, vineri dimineata, pe Facebook, Ciprian Ciucu, in prezent presedinte al Agentiei Functionarilor Publici.
 

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .