13 ianuarie 2020

Moartea jurnalistei Cristina Ţopescu. Cunoscuta prezentatoare TV şi legătura ei cu politica. Victor Ponta: Imi este inca imposibil sa accept ideea ca am pierdut-o

Monitorul Partidelor

Jurnalista Cristina Ţopescu, cunoscută prezentatoare TV şi fiica fostului mare comentator sportiv Cristian Ţopescu, a fost descoperită moartă în locuinţa sa din Otopeni, iar din primele indicii, decesul acesteia s-a produs în urmă cu mai mult timp, între Crăciun şi Anul Nou, însă raportul INML aşteptat luni este cel care va stabili cu exactitate cauza dispariţiei sale. Ministrul de interne, Marcel Vela, a spus, duminică seara, la scurt timp după apariţia informaţiei, că este prea devreme să se pronunţe asupra variantelor, inclusiv sinucidere sau un infarct, comoţie cerebrală.

Sursă foto: Mediafax
  • În cursul acestei seri (duminică, n.r.), în jurul orelor 22:00, la 112 a sunat o femeie care a spus că vecina ei nu a mai fost văzută de aproximativ trei săptămâni. În urma sesizări, poliţiştii oraşului Otopeni au intrat în imobilul respectiv unde au găsit o pe Cristina Ţopescu decedată care nu prezenta urme vizibile de violenţa
  • Ultima postare a Cristinei Ţopescu pe Facebook este din 26 decembrie, când a distribuit un articol despre Papa Francisc.
  • Cristina Ţopescu s-a născut la Oradea, în 1960 (avea 59 de ani). A fost fiica lui Cristian Ţopescu, celebru comentator sportiv. A intrat în lumea televiziunii în perioada 1870-1979, când a apărut în emisiuni pentru copii. A absolvit facultatea de Limbi Străine din Bucureşti.
  • Cunoscută ca prezentatoare de televiziune, în 2013 a devenit membră a PSD, în acel moment a încetat colaborarea cu televiziunea Prima Tv, după 12 ani, pentru care prezenta ”Focus”, principala emisiune de ştiri a televiziunii.
  • Din 2013, la scurt timp după episodul colaborării cu PSD, a prezentat o emisiune la Antena 3, însă în 2017 s-a retras din nou, invocând motive personale.
  • În 1989, jurnalista a încercat să fugă din România şi a fost arestată primind trei luni de închisoare. A fost eliberată din arest pe 19 decembrie 1989.

Cristina Ţopescu a fost unul dintre jurnaliştii care au cochetat cu politica şi s-a simţit mobilizată de mesajul unui partid politic, alăturându-se echipei lui Victor Ponta în urmă cu şapte ani, moment în care s-a şi retras de la PrimaTV. Ea s-a înscris în PSD, în 2013, şi s-a descris ca un om de stânga, iar sfatul care a cântărit greu pentru ea, pentru a face pasul de la presă la politică, a fost cel al lui Ion Iliescu. Întrebată ce a îndemnat-o preşedintele de onoare al PSD, realizatoarea TV a răspuns: "Dacă sunt aici, înseamnă că sfatul a fost "Da, e un lucru bun. E bine".

Cristina Ţopescu a fost anunţată la Congresul PSD din aprilie 2013, de către preşedintele Organizaţiei de Femei a partidului, Rovana Plumb. Presa care a relatat evenimentul a povestit că înainte de a-i înmâna microfonul Rovanei Plumb, premierul Victor Ponta i-a anunţat pe delegaţi că preşedintele Organizaţiei de Femei a partidului are o surpriză pentru participanţi.

„Vreau să trec la treabă, nu mai pot sta pe margine şi vreau să intru în arenă, sunt un om de stânga, simt de stânga, locul meu e în PSD”, spunea în urmă cu şapte ani, Cristina Ţopescu la Congresul PSD.

„Sunt fericită că mă alătur unei echipe care are simţul umorului, nu vreau să îl linguşesc pe Victor Ponta, dar are simţul umorului”, şi-a continuat discursul Cristina Ţopescu.

"Nu este aşa de greu să ajungi în PSD, nu este o întreprindere temerară. Este greu să faci lucruri bune, indiferent în ce partid te afli, dacă nu eşti hotărât şi nu îţi doreşti cu adevărat chestia asta, dacă nu îţi pui şi mintea la contribuţie, că nu este suficient doar să doreşti, şi nu munceşti. Mi-am dorit acest lucru pentru că sunt un om de stânga, am o structură de stânga, totdeauna mi-a păsat şi îmi pasă de cum le merge altor oameni, cred că în România sunt multe de făcut, cred că în presă simt că nu mai pot să fac acum mare lucruri şi că aş putea să fac mult mai multe dacă intru în arenă. Este o chestie de feeling", explica atunci Cristina Ţopescu motivul pentru care a făcut această alegere.

După acest moment, legătura ei cu PSD şi politica s-a diluat, fiind încă neclar în ce condiţii s-a încheiat episodul destul de scurt al colaborării sale cu partidul condus atunci de Victor Ponta. 

 

Ponta, la vestea morţii Cristinei Ţopescu: Imi este inca imposibil sa accept ideea ca am pierdut-o 

Liderul Pro România, Victor Ponta, susţine că încă îi vine greu să creadă vestea morţii jurnalistei Cristina Ţopescu. Aceasta a fost unul dintre oameni apropiaţi ai fostului premier.

”Imi este inca imposibil sa accept ideea ca am pierdut-o cu totii pe Cristina Topescu / un om de o inteligenta si un caracter cu adevarat de exceptie!

Dumnezeu sa o primeasca pe Cristina alaturi de El / condoleante familiei si celor apropiati.”, scrie Victor Ponta.

 

 

Cristina Ţopescu făcea parte din echipa de comunicare a Ministerului Sănătăţii. Ministrul Victor Costache: Regretăm dispariţia prematură a ei

Cristina Ţopescu se alăturase, de puţin timp, echipei de comunicare a Ministerului Sănătăţii, anunţă un comunicat de presă al instituţiei, în cadrul căruia ministrul Victor Costache subliniază că jurnalista a demonstrat „până în ultima clipă că este un profesionist desăvârşit”.

Conform comunicatului, colectivul Ministerului Sănătăţii regretă dispariţia prematură a jurnalistei Cristina Ţopescu, care de puţin timp se alăturase echipei de comunicare.

„Suntem consternaţi de această veste, care a căzut ca un trăsnet pentru noi. Atât eu, cât şi echipa din MS regretăm profund dispariţia acestui om minunat, o stea care a inspirat atâtea generaţii de telespectatori. A fost un privilegiu pentru mine să lucrez cu Cristina Ţopescu, care s-a alăturat echipei noastre de comunicare de curând, şi până în ultima clipă a demonstrat că este un profesionist desăvârşit. Acum, când mă uit în urmă nu-mi vine să cred că s-a stins, singură şi în tăcere. Să-i spunem cu toţii o rugăciune în gând şi Dumnezeu să o odihnească în pace!”, a spus ministrul Sănătăţii, Victor Costache, conform sursei ciate.

Urmează să fie efectuată expertiza medico-legală. De asemenea, va fi deschis un dosar penal pentru a se afla împrejurările în care a murit jurnalista.

 

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .