22 noiembrie 2019

Singura şansă de dezbatere în turul II. Dăncilă, un ultim gest: Nimeni nu a înţeles de ce fuge atât de tare Klaus Iohannis

Elena Crangasu

Candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, Viorica Dăncilă, a lansat, într-o postare pe Facebook în care se declară înfuriată, un ultim apel la dezbatere către contracandidatul său, Klaus Iohannis. Ea propune ca evenimentul să aibă loc vineri seară, la ora 20.00, la Palatul Parlamentului.

Sursă foto: Mediafax

„Eu, până în ultima clipă, voi insista şi voi fi pregătită pentru confruntarea democratică pe care românii o cer şi o merită! Aşa că lansez un apel public. Să îl chemăm pe Klaus Iohannis la dezbatere în această seară, începând cu ora 20:00, la Palatul Parlamentului! Echipa mea de campanie deja încearcă să ia legătura cu staff-ul domnului Iohannis pentru a stabili această întâlnire”, a scris candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, Viorica Dăncilă, vineri, pe Facebook.

Preşedintele PSD a intitulat apelul „scrisoare deschisă” către jurnaliştii şi formatorii de opinie, afirmând că „nimeni nu a înţeles de ce fuge atât de tare Klaus Iohannis”.

„Scrisoare deschisă. Dragi români, dragi jurnalişti, dragi formatori de opinie, indiferent de opţiunea dumneavoastră duminică, cred că sunteţi de acord cu toţii că felul în care domnul Iohannis a ales să se comporte în toată această perioadă este de neacceptat. Nimeni, dar absolut nimeni, nu şi-ar fi permis să refuze, fără niciun argument credibil, o dezbatere electorală. Nimeni nu a înţeles până la acest moment de ce întrebare fuge atât de tare domnul Iohannis”, a adăugat Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă a întrebat „Ce poate să justifice o asemenea atitudine de dispreţ şi lipsă de reacţie la apelul românilor? Ce ne ascunde domnul Iohannis?”.

În final, preşedintele social-democrat a spus că până şi în ultima zi de campanie, contracandidatul PNL le transmite românilor un mesaj greşit, cum că ar avea de ales între el şi PSD, când de fapt, românii au de ales „între un om care fuge de întrebări şi unul care a răspuns câtorva sute”.

 

Discuţie între staff-urile de campanie. Vasilescu, scrisoare către Motreanu: O ultimă invitaţie la o dezbatere Dăncilă - Iohannis

Şefa de campanie a prezidenţiabilului PSD Viorica Dăncilă, Lia Olguţa Vasilescu, i-a trimis, vineri, o scrisoare omologului său de la PNL, Dan Motreanu, în care îi adresează "o ultimă invitaţie" lui Klaus Iohannis la o dezbatere faţă în faţă cu liderul social-democrat.

"Prin intermediul dumneavoastră, îi adresăm din nou domnului Klaus Iohannis o ultimă invitaţie la o dezbatere faţă în faţă cu doamna Viorica Dăncilă. Vă propun ca dezbaterea să aibă loc în prezenţa tuturor reprezentanţilor massmedia, în această seară, la ora 20, la Palatul Parlamentului”, se arată în scrisoarea Liei Olguţa Vasilescu, adresată lui Dan Motreanu.

Ea a reamintit faptul că Iohannis a refuzat să participe la dezbateri alături de Dăncilă.

"Apelurile repetate ale doamnei Viorica Dăncilă şi ale altor membri ai PSD pentru o confruntare directă între cei doi candidaţi ajunşi în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale au fost întâmpinate cu refuzuri din partea domnului Klaus Iohannis. PSD consideră că această atitudine a domnului Iohannis si a PNL reprezintă o sfidare la adresa românilor şi a unui proces electoral democratic. Nu poţi cere voturile românilor dintr-o ascunzătoare, aşa cum face domnul Iohannis. În speranţa că răspunsul dumneavoastră va fi de această dată pozitiv, vă informez că sunt gata imediat să avem o întâlnire pentru a pune la punct toate detaliile dezbaterii", a mai scris Vasilescu, coordonatorul echipei naţionale de camapanie a PSD.

Actualul şef al statului, Klaus Iohannis, candidat al PNL la alegerile prezidenţiale, a refuzat să participe la dezbateri electorale, inclusiv în campania pentru cel de-al doilea tur.

Duminică are loc al doilea tur al alegerilor prezidenţiale. Românii din străinătate votează pe parcursul a trei zile, de pe 22 până pe 24 noiembrie.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .