19 noiembrie 2019

Viorica Dăncilă, despre cazul medicului Cameliei Simicală ai cărei copii se află în custodia autorităţilor finlandeze: Am vorbit la telefon cu ea. Voi face tot ce pot să o ajut

Diana Grigore | Mediafax

Prezidenţiabilul PSD Viorica Dăncilă a declarat, marţi, că a avut o discuţie telefonică cu Camelia Smicală, medicul român ai cărui copii au fost luaţi de statul finlandez şi că va face tot ce poate pentru a o ajuta pe aceasta.

Sursă foto: Mediafax

„Cunosc acest caz, chiar am vorbit la telefon cu doamna Camelia. E un caz care le mişcă pe mamele din România. Voi face tot ce pot să ajut o mamă care luptă pentru copiii ei”, a spus Viorica Dăncilă, în cadrul dezbaterii cu presa pe care a organizat-o în Parlament.

Copiii Cameliei Smicală, luaţi de statul finlandez, cer să se întoarcă în ţară împreună cu mama lor, spune Preasfinţitul Părinte Episcop Macarie Drăgoi al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord. Acesta le-a prezentat, duminică, enoriaşilor din parohia românească din Uppsala situaţia familiei.

Preasfinţitul Macarie le-a spus enoriaşilor că situaţia în care se află familia medicului român din Finlanda Camelia-Mihaela Smicală este dramatică şi s-a rugat împreună cu ei.

„Ultima încercare prin care trece familia Smicală se petrece chiar acum, în prezent, şi este legată de dorinţa celor doi copii, care sunt şi cetăţeni români, de a se întoarce cu mama lor în ţară. Am contactat-o pe doamna Camelia-Mihaela şi era atât de îndurerată încât m-a rugat să o înţeleg dacă nu poate vorbi prea mult. Atât mi-a spus, să mă rog pentru ea să fie întărită în credinţă căci se clatină sub greutatea loviturilor pe care le primeşte”, a afirmat părintele episcop Macarie.

Ierarhul român a arătat nevoia solidarizării cu familia Smicală şi a chemat credincioşii la rugăciune pentru aceasta.

În 2015, Camelia Smicală, medic din Piatra-Neamţ, locuia în Finlanda şi era căsătorită cu un cetăţean finlandez, care o abuza, iar femeia a ameninţat că pleacă de acasă, împreună cu cei doi copii. Soţul a anunţat, însă, serviciile sociale şi astfel au fost luaţi copiii, în urma unei descinderi în forţă.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, vineri seară, referitor la cazul din Finlanda al Cameliei Smicală, aflat în litigiu, că aceasta nu poate solicita azil în interiorul Ambasadei României din Helsinki, întrucât nu se califică pentru acest lucru.

monitorulpartidelor.ro este parte a trustului de presă MEDIAFAX și vă ţine la curent cu cele mai noi informaţii, dar și analize politice. Dacă v-a plăcut articolul, vă invităm să dați LIKE paginii noastre de Facebook .